Waar moet ik rekening mee houden bij COVID-19 en aHUS?

Op deze website staan belangrijke instructies voor alle aHUS patiënten over het coronavirus en de vaccinatie. Wij verwijzen u dan ook graag naar deze nieuwsberichten.

COVID-19 informatie voor aHUS patiënten
COVID-19 vaccinatie en aHUS

Wanneer moet ik contact opnemen met mijn arts?

In het geval van aHUS is het heel belangrijk om zo snel mogelijk te starten met de juiste behandeling. Heeft u symptomen die bij aHUS kunnen passen, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts. Wilt u graag weten op welke symptomen u moet letten?

Alarmsymptomen →

Wat zijn symptomen van aHUS?

aHUS kan verschillende soorten klachten geven. Er zijn een aantal klachten (symptomen) die kunnen wijze op aHUS. Merkt u deze alarmsymptomen? In dat geval is het belangrijk om zo spoedig mogelijk contact met uw arts op te nemen.

Alarmsymptomen →

Hoe verloopt de behandeling van aHUS?

Zodra er een verdenking is op aHUS en het complementsysteem niet goed werkt, wordt zo snel mogelijk begonnen met dagelijkse plasmatherapie en/of medicijnen die het complementsysteem afremmen. Sinds 2012 is er in Nederland een nieuwe behandeling voor aHUS beschikbaar, namelijk het medicijn eculizumab. Eculizumab is een medicijn dat de werking van het complementsysteem blokkeert. Wilt u meer weten over eculizumab en/of de laatste ontwikkelingen over specifieke medicijnen voor aHUS?

Eculizumab →
Medicijnen voor aHUS →

Contacteer ons

Staat uw vraag er niet tussen?